Slovensko - Rakúsko 3:0 v predkvalifikácii o postup na OH

23.11.2011 Celý región

Poprad 22. novembra (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti v utorok zvíťazili v Poprade v úvodnom stretnutí predkvalifikácie o postup na budúcoročné OH v Londýne nad výberom Rakúska 3:0 a do tabuľky A-podskupiny si pripísali dôležité tri body. Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho st. si v stredu zmerajú sily so Španielskom (18.00).

predkvalifikácia OH - A-podskupina:
Slovensko - Rakúsko 3:0 (21, 14, 19)
Rozhodovali: D. Stipaničev (Chor.), Z. Mezöffy (Maď.), 850 divákov.
SR: Kohút, M. Sopko st., Nemec, Skladaný, Kmeť, L. Diviš st., libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, Chrtiansky ml., Piovarči). Tréner: Š. Chrtiansky st.
Rakúsko: Schneider, Wohlfahrtstätter, Binder, Gavan, Zass, Berger, libero Laure (Weber, Blagojevič, Frühbauer, Ichovski). Tréner: M. Warm.

Slováci vstúpili do zápasu dobre (2:0), ale hostia odpovedali päťbodovou šnúrou a ujali sa vedenia 5:2. Tí odchádzali spokojnejší aj po prvom technickom oddychovom čase (6:8), no po jeho skončení sa prezentoval razantným smečom domáci Nemec a predznamenal ďalší vývoj setu. Slovenskí reprezentanti zlepšili hru nielen na sieti, ale postupne menej kazili i podanie. Sprvoti viedli 14:13 i 16:15, no rozhodujúci únik sa im podaril o niekoľko minút neskôr, keď upravili na 21:18. Súper síce odpovedal dvoma bodmi (20:21), ale prehre 21:25 už nezabránil.
Druhé dejstvo sa sprvoti odohrávalo v réžii reprezentácie Rakúska, no iba do stavu 3:1 v jej prospech. V ďalšom priebehu už dominovali na palubovke Slováci, ktorí pokračovali v hre zo záveru úvodného dejstva. Postupne zvyšovali svoj náskok (9:5, 17:10, 21:12) a napokon získali druhý set na 14.
V treťom sete hrali domáci uvoľnene, keď získali úvodných päť lôpt a nezastavili ich ani protesty súpera. Frustrovaní Rakúšania nenašli recept na dobre hrajúcich Slovákov, i keď tí v závere popustili z koncentrácie a podľahli im 19:25 a celkovo 0:3 na sety. Slovenská reprezentácia tak urobila dôležitý krok k postupu z A-podskupiny.

Štefan Chrtiansky st., tréner SR: \"Prvý set bol o rozbiehaní sa, trošku v ňom bolo cítiť nervozitu na našej strane. Chlapci robili chyby v útoku i na servise svojou nerozumnosťou, no potom to už bolo v poriadku. Bolo to povinné víťazstvo, no proti Španielom ešte musíme doladiť niektoré veci.\"
Tomáš Kmeť, kapitán SR: \"Zo začiatku sme boli trošku nervózni, keďže sme nevedel, čo môžeme od Rakúšanov očakávať. Potom sme sa rozbehli a myslím si, že sme jednoznačne zvíťazili 3:0 a získali povinné tri body. Zajtra nás však čaká ďalší zápas a musíme sa na neho pripraviť.\"
 

Vyberte región